CÉGÜNK:

Az Euro-Geo Kft. az évszázados történettel bíró világhírű iparvállalat, a Magyar Optikai Művek Rt. egyik utódcégeként, 1991-ben, a MOM vezető szakemberei és a német Gottlieb Nestle GmbH. által alakult meg, a legmagasabb szakmai tudást megörökölve a nagy múltú MOM Zalaegerszegi Gyárától, ahol hosszú évtizedekig folyt műszergyártás és kiváló minőségű műszer-állványok előállítása. A mai tudásbázisunk mindazonáltal sokat gazdagodott a méréstechnikai műszerek, – és azok kiegészítőinek gyártásában, az ’50-es évek óta élen járó anyacég, a német Gottlieb Nestle GmbH. vállalat gondviselése révén is. A jelenleg gyártott termékeink a magyar piacon egyedülálló finommechanikai, precíziós geodéziai eszközök, melyek gyártástechnológiája az elődök tapasztalatát ötvözi, a jövő innovatív technológiáival. A legmagasabb minőségi követelményeknek eleget téve, immáron 30 éve szolgáljuk ki egyedi tervezéssel és precíz konstellációkkal a világpiacot. Termékeink a Gottlieb Nestle GmbH. közreműködésével kerülnek értékesítésre, és jutnak el a Föld minden tájára, egyúttal a Nestle cég nagy világpiaci értékesítési tapasztalata és szakmai bázisa segíti munkánkat.

Az Euro-Geo Kft. cégtörténete:

1990. december 18. Cégalapító okirat aláírása

A céget az egykori Magyar Optikai Művek RT vezető szakemberei és a német Gottlieb Nestle GmbH. tulajdonosa alapították, a nagy múltú MOM utódcégeként.

1991. A termelés megindulása, lézeres műszerek és műszertartó szerkezetek, méréstechnikai kiegészítő szerkezetek gyártása

Kezdetben 4-5 fős létszámmal, volt MOM-os dolgozókkal, a MOM-tól vásárolt eszközökkel indult a geodéziai termékek fejlesztése és gyártása. A tőkeerős világcégek kínálatával szemben az amúgy elismerten kiváló műszerek hosszú távon nem voltak versenyképesek. A cég a műszergyártás helyett a műszertartó szerkezetek, geodéziai kiegészítő eszközök előállítására fókuszált.

1992. Gyártás bérelt telephelyen

A kedvezőtlen körülmények ellenére a cég termékei kiváló minőségűek voltak, és ezeket a Nestle cég által biztosított nemzetközi piac kedvezően fogadta. Így a bérelt telephely adta szűkös lehetőségeket a cég hamar kinőtte.

1993. Saját jelenlegi telephely megvásárlása, gyártóegységek kiépítése

Az új telephely egy régi gyártócsarnokból, egy kis irodaházból és egy acélvázas, szigetelés nélküli raktárból állt. A gyors ütemű fejlődés megkövetelte, hogy az üzemi területet több lépcsőben, a lehetőségek és az alkalmazott technológia figyelembe vételével fokozatosan megnöveljük.

1995.-1996. Raktárépület korszerűsítése, bővítése

Az eredeti épülethez először a keleti végén építettünk hozzá. A korszerű könnyűszerkezetes, hőszigetelt épületrészben került kialakításra a forgácsoló üzem. A nyugati szárny egy könnyűszerkezetes toldatot kapott, amelyet öntvények raktározására használtunk. Az eredeti, középső részben a szálanyag-raktár kapott helyet.

1998. Gyártócsarnok meghosszabbítása, új fröccsüzem kialakítása

A termelés jelentős felfutása, a Leica termékek gyártásának elindulása további bővítést vont maga után. A régi gyártócsarnok északi végén 8 méteres toldattal hosszú távra megoldódott a műanyagöntő gépek megfelelő elhelyezése. Munkatársaink több alkalommal is jártak a Leica Lindau-ban (Svájc) található gyárában a speciális gyártástechnológia elsajátítása miatt. A Leica a korábban Lindau-ban történő állványgyártást hozzánk telepítette.

2000. Új GST-gyártócsarnok

Ekkor készült el az új csapadék-elvezető hálózat, a teljes üzemi úthálózatot lefedő térkő-burkolat, a kulturált elhelyezési körülményeket biztosító új szociális blokk és a teljes Leica-termékkör gyártásának korszerű körülményeket biztosító új GST-gyártócsarnok.

2004. ISO 9001 szerinti minőségtanúsítási rendszer bevezetése. Az alapanyag-raktár fejlesztése

A további fejlődés érdekében, új lehetséges megrendelők megnyerése illetve a régi vásárlók belénk vetett bizalmának további erősítése érdekében több év alapos felkészülés után bevezettük a nemzetközi piacon rendkívül fontos ISO 9001 szabvány szerinti minőségügyi rendszerünket, amelyet azóta is hatékonyan működtetünk. Az alapanyag-raktárt külső hőszigetelést kapott a fűtési költségek csökkentése érdekében.

2005. Új MEO-helyiség és festőműhely építése, új mérőgép üzembeállítása, vállaltirányítási rendszer bevezetése, a Gottlieb Nestle céggel együtt a LEICA Geosystems stratégiai partnerré válása

A minőségügyi tevékenységgel kapcsolatos plusz feladatok egy új klimatizált mérőszoba kialakítását tették szükségessé. A felirattal rendelkező termékekkel kapcsolatos vásárlói igények növekedése miatt egy korszerű festőműhely építése is időszerűvé vált. A két új helyiség kialakítása a régi és a GST gyártócsarnokok közötti terület beépítésével viszonylag kis ráfordítással megvalósítható volt. A MEO-irodában helyet kapott egy mérőgép is. A festőműhelyben különböző anyagokra tampon- illetve szitanyomással készíthetők feliratok, logók. A tovább növekvő rendelésállomány hatékony feldolgozása, a vállalat teljes körű tevékenységének lekövetése érdekében bevezettük az INFOR vállalatirányítási rendszert. Az elmúlt időszak kiváló teljesítményének elismeréseképpen az Euro-Geo a Gottlieb Nestle céggel együtt megkapta a Leica Geosystems „stratégiai partnere” kitüntető címet és oklevelet.

2007. Féltetős külső raktár építése, új fröccsöntőgép, korszerű hűtőberendezés üzembe állítása

A tovább színesedő termékpaletta újabb tároló-kapacitás kiépítését tette szükségessé. Emiatt a régi gyártócsarnok keleti oldalán egy külső féltetős raktár került kialakításra. A műanyagfröccsöntéssel gyártható elemek növekvő száma miatt egy új Arburg-470 típusú fröccsöntőgép és az immár három nagy teljesítményű fröccsöntőgép megfelelő hőmérsékletű hűtővizét biztosító Moretto hűtőgép is üzembe állt.

2008. Új, több funkciós csarnoképület építése

A termékkör bővülése, a növekvő termékkibocsátás szükségessé tette egy olyan csarnok létrehozását, amely szükség szerint raktározásra, vagy termelési feladatok ellátására is használható. Az új, eredetileg raktárépület napok alatt üzemcsarnokká alakítható, lévén hőszigetelt, valamint megfelelő világítással, kiépített elektromos betáplálással rendelkezik.

2009. A kibővített irodaépület és új üzlethelyiség átadása

A cég feladatainak bővülése növekvő létszámmal járt együtt. A műszaki tervezési és adminisztratív feladatokkal foglalkozó munkatársak kulturált elhelyezését biztosítja az elkészült új irodaház. Itt helyet kapott a cég saját gyártmányait illetve a Nestle cég termékeit árusító üzlethelyiség is.

2012. Új transzformátor-állomás építése, az elektromos betáplálás jelentős bővítése, 3D tervezés

A technikai eszközök korszerűsödése, növekvő száma, nagyobb teljesítménye 2012-re elérte a korábbi elektromos rendszerünk teljesítőképességének felső határát. A további fejlődés alapjaként így szükségessé vált a villamos betáplálás jelentős teljesítmény-növelése, egy új trafóállomás építése. Ez lehetővé tette új, nagy energiaigényű fogyasztók telepítését. Az alkatrészek és a gyártóeszközök tervezési folyamatainak korszerűsítésére 3D-tervezőprogram került telepítésre.

2013. Új, korszerű CNC esztergagép üzembeállítása, GPS-bot szerelőműhely és klímakamra kialakítása. Karboncsöves GPS-botok és a Tempalione szalagkorlát szerelésének bevezetése

A forgácsoló üzem egyik „koros” esztergagépének kiváltására uniós pályázat útján egy termelékeny új Feeler FTC-20 esztergagépet üzemeltünk be. A termékkör ismét bővült: Németországból hozzánk került a karboncsöves GPS-botok szerelése, valamint elindult egy, az eddigi tevékenységi körünktől kissé távolabb álló termék, a Tempaline szalagkorlát gyártása.

2014. Fűtéskorszerűsítés a szereldében

A régi szerelőcsarnok elavult fűtési rendszerének korszerű megoldásra való cseréjével egy minden szempontból előnyös beruházást valósítottunk meg.

2015. Új bakdaru beüzemelése az alapanyagraktárban, a forgácsoló üzem hőszigetelése

Az alapanyag-raktári anyagmozgatást jelentősen könnyítő és gyorsító megoldásként a szálanyag-darabolás kiszolgálásának hatékonyabbá tétele érdekében üzembe állítottunk egy egész kötegeket mozgatni képes önjáró bakdarut. Ez a beruházás megduplázta a daraboló műhely kapacitását. A hőmérséklet változására, az ebből eredő páralecsapódásra különösen érzékeny CNC-gépek megfelelő működési körülményeinek biztosítására a forgácsoló üzem új hőszigetelést kapott.

2016. Új gyártósor kialakítása mini LTT-karbonállvány-láb szereléséhez, 5 tengelyes CNC-marógép üzembeállítása

Ebben az évben az egyik legnagyobb kihívás számunkra a rendkívül élőmunka-igényes, nagy odafigyelést, precizitást követelő mini karbon-állványlábak szerelésének elindítása jelentette. A nagy darabszámban készülő állványlábak gyártását a GST-csarnok gyakori átrendezésével, a gyártási folyamatok átszervezésével tudtuk megoldani. A sorozat-szerűen marással készülő forgácsolt tételek növekvő száma, és a felfutóban levő szerszámgyártás pontos alkatrészeinek hatékony megmunkálása érdekében került telepítésre egy öttengelyes HERMLE-600 típusú marógép. Még egy fontos esemény történt a cég életében: partnereinkkel együtt méltóképpen megünnepeltük az Euro-Geo KFT 25 éves fennállását.

2017. Ultimaker 3D nyomtató telepítése

A gyorsan változó piaci igények alapján a termékfejlesztés állandóvá vált. A folyamat hatékonyságának növelése érdekében a sorozatgyártást megelőzően az új cikkek az üzembe állított új 3D nyomtató segítségével „életre kelthetők”, kézbe vehetők, megvizsgálhatók.

2018. Univerzális fali műszertartó bevezetése

Az építőipar új igényei alapján került kifejlesztésre az univerzális fali műszertartó, amely többféle megoldással szinte bármilyen, az építkezéseken előforduló szerkezeti elemen, sínen, oszlopon, falon rögzíthető, közepes saját tömegű lézeres műszerek biztonságos megtartását teszi lehetővé vízszintes és függőleges helyzetben, műszerállvány használata nélkül is.

2020. Korszerű Mori Seiki CNC-eszterga üzembeállítása, szervezeti változás

A rendelésállomány növekedése miatt emelkedett a precíziós megmunkálást igénylő forgácsolt alkatrészek mennyiségi igénye is. A pozitív piaci előre jelzéseket is figyelembe véve döntöttünk egy megbízható, termelékeny, száladagolóval ellátott Mori Seiki gyártmányú CNC-esztergagép üzembe állításáról. A céget 2004. óta irányító ügyvezető, Magyar Dezső nyugdíjba vonult. Az új ügyvezető az Euro-Geo-hoz régóta kötődő, a gazdasági informatika világából érkezett Balassa Zoltán.

2021. Jelentős termelés-felfutás, létszám-bővülés, cégarculat-változás, parkolók építése, napelemes energiaellátó rendszer, Bisnode AAA tanúsítvány megszerzése

A cég termékei iránt a kereslet tovább emelkedett. A forgácsolt alkatrészek növekvő igénye miatt egy második Mori Seiki esztergagép is immár a forgácsoló üzem rendelkezésére áll. A termelés felfutása komoly létszám-bővüléssel vont maga után. Emiatt a szociális blokk alapos felújításon esett át, illetve a magasabb létszámhoz új parkolóhelyek kialakítása vált szükségessé. A megnövekedett energia-költségek csökkentésére pályázati támogatással nagy teljesítményű napelem-rendszert építtettünk a régi gyártócsarnok tetőszerkezetére. A cég arculata is változott: új, korszerű megjelenésű logó került bevezetésre. Az Euro-Geo KFT fennállása óta törekszik a korrekt pénzügyi kapcsolatokra minden Partnerével. A hosszú távú megbízható pénzügyi tevékenység révén idén megszereztük a Bisnode AAA Gold tanúsítványt.